Bakgrund

En kort berättelse om mig själv?

En självbiografi?

Här handlar det om mig.

Jag i solglasögon

Livet

På gränsen mellan land och hav, ett stenkast från Kanholmsfjärden och 40 minuter från Stockholm ligger Älvsala, ute på Värmdö. Med båten når jag Sandhamn, Möja, Runmarö, Gällnö och inte minst Galtholmen på mindre än en halv timma.

Jag driver Smider AB som gör hemsidor, designjobb och avancerad systemutveckling. Jag fotograferar mycket och älskar att ta fram det bästa ur bilderna med datorn. Mest aktuellt att fotografera just nu är bilder från skärgården. Jag har fotograferat på det temat ett par år och drömmer om att så småningom ge ut en bildsamling.

Jobbet

Under åttiotalet hade jag en firma som utvecklade mjukvara för hantering av värdepapper. Under nittiotalet jobbade jag med PR och kommunikation på Internet. Under 2000-2005 seglade jag runt jorden tillsammans med familjen. 2005 kom vi hem till Sverige igen och jag startade då Smider AB och har sedan dess utvecklat många sajter och on-line-system. För större projekt samarbetar jag med programmerare i Minsk, Vitrytssland.

Privat

Jag har alltid rest, flyttat ofta och varit aktiv. Jag har tidgare bott på Lidingö i omgångar, Buenos Aires, Lima, Paris, Sigtuna, Viken (Helsingborg), Bromma i omgångar, Phuket, Orsa och Stockholm i omgångar.

Vintertid åker jag gärna skidor och långfärdsskridskor. Sommartid gillar jag att paddla kajak och åka båt. Jag går mycket i skog och mark med Möller, hunden, och plockar bär och svamp när jag hittar det. Eftersom vi är nyinflyttade i huset i Älvsala blir det mycket jobb med hus och trädgård i höst och vinter. Jag är road av att snickra och röja.

Jag kopplar gärna av med musik. Jag gillar både att lyssna och att spela. Det blir gärna keyboard, gitarr, djembe eller munspel, i alla fall när jag inte sjunger. Jag lyssnar gärna på reggae, klassiskt och världsmusik men spelar helst egna och andras visor.

 olle@ljungdahl.com
076 273 1101