Atlanten

Vi bunkrar i Gran Canaria. Det blir åtskilliga lådor, och det är nästan ofattbart att alla mat ska få plats.
Vi bunkrar i Gran Canaria. Det blir åtskilliga lådor, och det är nästan ofattbart att alla mat ska få plats.

Vi startade i slutet av November från Gran Canaria. Vi seglade med en internationell escader, ARC, och startade samtidigt som hundratals andra båtar. Men de försvann snart ur sikte.

Vi var sju personer ombord. Förutom familjen var gastarna Carina och Mats med och vännen Sven.

Målet var att hinna till Saint Lucia till Lucia.

Karibien

karibien-10
Vi kom fram i god tid till Lucia och seglade runt en säsong. Först från St Lucia och söder ut till Moustique. Sedan norrut till St Barth. Sedan söderut igen till Trinidad och Venezuela.

Förutom familjen var Mats med hela tiden.

Målet var att vara i Panama till Karins födelsedag i slutet av mars och se så mycket som möjligt på vägen och det fick vi verkligen göra.

Macareo

macareo-map

Macareo är en Venezuelas stora floder. Den är mer okänd än Orinocco men den är gigantisk och vi färdades 60 mil in i landet via floden.

Folket som lever vid floden kalar sig Warao och är halvnomader. Under regnperoiden flyttar de nedför floden då sötvattnet tränger ned mot havet. Man upprättar halvpermanenta byar som består av stylthus.

Det finns inga detaljerade sjökort över området, så vi hade fått anteckningar av en annan båt i Trinidad som gjort samma resa. Det var ett otroligt spännande äventyr.

Karibiska sjön – Venezuela till Panama

karibiskasjon-feature-1
Efter Karibien och Macareo seglade vi mot Panama. Vi seglade förbi Venezuela efter ett strandhugg där vi hämtade Henrik (Karins bror) och hans dåvarande tjej Åsa. Vi besökte öar som var tagna ur paradiset både utanför Venezuela och sedan på egen hand i San Blas på Panamas sydostkust. Sedan blev det dags att ta slussarna till Det Stora Havet – Stilla Oceanen.

Galapagos

galapagos-9

 

Ett parktillstånd utfärdas på max tre veckor. Vi hann besöka fyra platser: Isla de San Cristóbal, Isla Santa Cruz, Floreana och Isla Isabella.

Mycket kan man ju inte få med på bild, exempelvis dyken och när barnen lekte med sjölejonungar under vattnet i Devils Crown vid Floreana. Här kan du faktiskt göra dyket på Google Maps. Testa, det är fantastiskt!

Värmen fastnar inte heller på bild. Det var otroligt varmt och torrt. Helt enkelt ganska jobbigt men värt varenda ögonblick!